In veel SEO-community’s waar ik actief in ben, kwam ik de laatste dagen veel gratis SEO cursussen tegen. Door het Coranavirus willen steeds meer mensen elkaar helpen en SEO is voor zowel de korte termijn als de lange termijn nog altijd een hele goede investering.

Investeren in SEO-kennis dus ook 😀.

En nu is de tijd om dit ook nog eens gratis te doen.

In dit artikel plaats ik alle gratis SEO gerelateerde cursussen die ik ben tegen gekomen.

💡 Help mee: ben jij een SEO cursus tegen gekomen en staat deze nog niet in de lijst? Neem dan contact met mij op via LinkedIn of via mijn contactformulier.

Gratis SEO cursussen

De onderstaande cursussen staan in willekeurige volgorde. Ik heb niet de kwaliteit van alle cursussen zelf kunnen controleren. Bepaal dus zelf wat voor jou de beste cursus is. Op alle pagina’s zijn uitgebreide reviews en inhoudsbeschrijvingen te vinden.

Blogging for business – Ahrefs

In deze 5 uur durende cursus word je volledig aan de hand meegenomen in de wereld van het zakelijk bloggen. Het mooie aan deze cursus is dat je heel veel praktijkvoorbeelden krijgt en hier direct mee aan de slag kunt.

Normaal gesproken kost deze cursus je $799.

Zelf heb ik hem ongeveer 2 jaar geleden gevolgd en daar absoluut geen spijt van gehad.

Bekijk training →

All-around SEO training – Yoast

In deze online training van Yoast leer je alle vaardigheden die nodig zijn om all-round SEO-er te worden. De cursus duurt ongeveer 3 uur en je gaat aan de slag met keyword research, SEO copywriting, site structuur, site speed, linkbuilding en meer.

Bekijk training →

DigitalMarketer Lab – Digital Marketer.com

Niet direct SEO, maar in dit membership (nu gratis in maart) maak je kennis met alle Digital Marketing principes. SEO gerelateerde onderwerpen zoals content marketing, aanmaken van funnels en search marketing. Dit gratis membership (zonder upsells, aanbieden etc.) is inclusief 36 marketing playbooks, 11 ‘masterclasses’, community met 10.000 andere marketeers en meer.

Bekijk training →

Traffic Research Bunker Edition – Mytrafficresearch.com

Traffic Research Bunker Edition is een lidmaatschap dat uitsluitend tijdens het Coranavirus gratis wordt aangeboden. Als je een online bedrijf bent en je Google posities wilt verbeteren kan je zeker eens kijken naar deze gratis cursus.

De cursus bestaat uit 15 speciaal geselecteerde SEO lessen. Normaal gesproken betaal je voor de iets uitgebreidere training $97 per maand.

Bekijk training →

Schema.org Advanced Bootcamp – Schemaapp.com

Deze bootcamp gaat dieper in op één belangrijk SEO aspect: Schema Markup. Een wereld die voor veel online marketeers nog een onbegonnen terrein is, maar voor Google wel steeds belangrijk is en wordt.

Via de bovenstaande link krijg je direct toegang tot alle video’s. Geen registratie of andere voorwaarden vereist 😀.

Bekijk training →

LRT Associate – linkresearchtools.com

Ook een hele mooie dit. In deze online SEO training leer je alle basics van backlinks kennen en ga je ook de diepte in. Hoe herstel je van een Google penalty? Hoe monitor je backlinks? Wat is de kwaliteit van een backlink? Wat zijn handige Chrome extensies? Je leert het in deze training.

Naar eigen zeggen vertegenwoordigd de training een waarde van 445,-. Vanwege ‘social distancing‘ nu dus gratis te volgen.

Bekijk training →

SEO Training – Spocket

Ook hier staan vanwege het Corona virus enkele gratis SEO cursussen. De cursussen behandelen enkele fundamentele SEO principes zoals on page SEO, keyword research en SEO voor afbeeldingen. Het enige wat je even hoeft te doen is een account aanmaken.

Bekijk training →

MOZ Academy – MOZ.com

Niet de minste dit. MOZ heeft besloten om alle cursussen in de MOZ Academy gratis beschikbaar te stellen. Gebruik bij het aanmelden de promotiecode “wegotthis”. De cursussen behandelen vele onderwerpen zoals de basis van SEO, zoekwoordenonderzoek, backlinks, SEO rapportages, technische SEO, client onboarding en nog heel veel meer.

De cursussen vertegenwoordigen samen een waarde van 2420,- dollar. En nu dus helemaal gratis. Ik zou het wel weten…

Bekijk training →

Advanced SEO Course – Craig Campbell

Craig Campbell is een SEO trainer & consultant en heeft een SEO training gemaakt voor gevorderde SEO specialisten. In deze training ga je aan de slag met Google My Business (GMB), het opzetten van Analytics en Search Console, leer je meer over keyword research, on page SEO, technische sEO, local SEO en nog heel veel meer.

Ik heb zelf de training niet gevolgd, maar als deze hetzelfde niveau is als wat Graig op LinkedIn laat zien, dan moet deze absoluut de moeite waard zijn. Let op, want de training is de komende 7 dagen gratis (wacht dus niet te lang). Enige wat je hoeft te doen is gratis registreren via onderstaande knop.

Bekijk training →

Corona Crisis Kit [met Masterclass Traffic & Zichtbaarheid] – IMU (Dutch)

De Internet Marketing Unie (IMU) stelt een heuse ‘Corona Crisis Kit’ ter beschikking. Deze kit gaat veel verder dan alleen SEO en bevat ook het principe achter het aanbieden van digitale producten, webpsychologie, marketingfunnels en online sales.

Voor de SEO kennis ga je aan de slag met het bereiken van de juiste doelgroep, technieken hoe je grote aantallen bezoekers aantrekt, welke tools je kunt inzetten etc. Normaal gesproken kost dit hele pakket €4.750. En nu? Helemaal gratis dus. Zeker de moeite waard om je aan te melden wat mij betreft

Bekijk training →

CXL Minidegree – CLX

Ook CXL Institute heeft een zeer fraaie Corona actie. Zij stellen hun Minidegree’s gratis ter beschikking. Hoewel dit niet volledig SEO gerelateerd is, zijn er wel veel degrees die SEO raakvlakken hebben: conversie optimalisatie, digital analytics en growth marketing bijvoorbeeld.

Normaal gesproken kost dit $1,990 en nu dus volledig gratis ❤.

Bekijk training →

Content Marketing – Siege Media

Ook Ross Hudgens van Siege Media heeft besloten hun content marketing training gratis aan te bieden. Deze is vooral bedoeld voor mensen die zonder werk zijn komen te zitten of andere negatieve gevolgend van deze crisis ondervinden.

In deze training krijg je maar liefst 45 lessen aangeboden waarin je aan de slag gaat met o.a. linkbuilding, het aanmaken van linkwaardige content, keyword research, SEO termen, bezoekersaantallen verhogen, outreach, broken linkbuilding, hoe zet je influencers in en nog heel veel meer.

Normaal gesproken kost deze cursus $749. Als je je wilt aanmelden voor deze training moet je een mail sturen naar [email protected]

Bekijk training →

Digital Marketing Courses – Skillshare

Het Amerikaanse Skillshare biedt vanwege de Corona crisis 2 maanden Skillshare Premium nu gratis aan. Skillshare heeft een uniek aanbod aan digitale marketing cursussen. Uiteraard staan hier ook SEO gerelateerde cursussen tussen zoals “SEO Basics for Non-SEOs”, “WordPress SEO 2019”, “Beginners Guid to SEO” en Google Analytics om je SEO strategie te bepalen.

Normaal gesproken kost een premium abonnement je ongeveer $15,- per maand.

Bekijk trainingen →

Andere gratis SEO cursus gevonden?

Ben jij een SEO cursus tegen gekomen en staat deze nog niet in de lijst? Neem dan contact met mij op via LinkedIn of via mijn contactformulier.

Veel succes en plezier met leren!