SEO Copywriting

Omdat een goede website bezoekers overtuigt met krachtige teksten (en beelden).

SEO Copywriting is het schrijven van goede teksten op je website die geschreven zijn om goed vindbaar te zijn en te zorgen voor een hoge conversie.

Teksten moeten dus niet alleen kloppend zijn, maar ook geschreven zijn met de gedachte om resultaat te behalen en daarnaast ook goed te scoren in Google.

Een goede tekst is met name geschreven voor de bezoeker (en niet voor jezeld). Een webpagina volgooien met allemaal key-words of andere ‘trucjes’ die voor Google interessant lijken werkt niet meer, of heeft althans relatief weinig waarde.

Beter is het dus om na te gaan waar je bezoeker naar zoekt, hier wervende teksten voor te schrijven. Vervolgens doe je goed onderzoek en lukt het door door slimme goed geschreven teksten hoger in Google te scoren.

Hier heb ik interesse in

SEO Copywriting is vaak een ondergeschoven kindje op websites. Maar juist hier is relatief vaak én snel resultaat te boeken. SEO Copywriting is:

Gebruiksvriendelijk

Geschreven vanuit de bezoeker/gebruiker

Google richtlijnen

Geschreven op basis van de Google richtlijnen voor het schrijven van teksten.

Geschreven met een duidelijk doel voor ogen

Iedere tekst op je website heeft een doel. Informeren of overhalen!

Onderzoek, schrijf, boek resultaat

SEO Copywriting is snel terugverdiend

Ga dit maar eens na voor jezelf. Iedere tekst op een website beïnvloed jouw keuze om wel of geen actie te ondernemen. Hoe ben je op deze pagina terecht gekomen? Via andere elementen (teksten) op deze site? Of misschien wel via Google? Was het het stukje tekst wat je deed doorklikken? Of een bepaalde tekst op een button? Goede copywriting (teksten) trekt bezoekers naar je site, maar zorgt er ook voor dat zij actie ondernemen!